FAQ spørgsmål og svar til ModelPortalen

Blogs om mest gense spørgsmål til ModelPortalen

Kan alle oprette blogs?
Ja alle kan oprette blogindlæg, uanset typen af medlemskab.
Kan alle oprette blogs?
Ja alle kan oprette blogindlæg, uanset typen af medlemskab.
Kan alle se mine blogindlæg?
Det afhænger helt af dine privatindstillinger. Du finder dine indstillinger under værktøjsikonet.
Hvordan opretter man et blogindlæg?
Når man er logget ind på sin profil og har valgt menupunktet ”Profil” - kan man i højre side finde et ikon der ligner en taleboble. Klik derpå og derefter på knappen ”Opret blog”

Tavlen

Hvordan smider man noget på tavlen?
Når man er logget ind på sin profil og har valgt menupunktet ”Profil” - kan man i højre side finde et ikon med et hus. Når du klikker på huset,finder du tilvenstre en oversigt over din profil og et skrivefelt der hedder ”Status”.

Profil

Hvis jeg opretter en profil kan jeg så slette den igen.?
Ja du kan til en hver tid slette din profil igen, alle billeder og tekst bliver slette. Det gør du under Indstillinger->privatliv og her finder du "Hvem kan se min profil" tryk på dropdown listen og vælg "Annullere konto" så er du slettet
Hvordan redigerer man teksten i sin profil?
Ud for hver tekst på din egen profil i profilbogen, finder du en klikbar tekst ”Rediger”.
Hvad er forskellen på de forskellige profiltyper?
Der er rigtig mange – venligst se under betingelser nederst til venstre på siden.
Kan man få sin profil blokeret?
Ja det kan man. Hvis man ikke overholder modelportalen.dk's betingelser og i øvrigt udviser uanstændig adfærd. Oftest vil man modtage en advarsel først – men det vil til hver en tid være op til modelportalen.dk og/eller en af dennes administratorer – se i øvrigt sidens betingelser.
Kan jeg ændre brugernavn?
Nej det kan du ikke
Jeg har fået ny email – kan jeg selv ændre?
Ja det kan du under kontoindstillinger. Du finder dem under værktøjsikonet i din profilbog

Media

Hvor mange videoer og billeder kan man uploade?
Det afhænger helt af dit medlemskab – se under profil i profilbogen og klik på værktøjsikonet
Må jeg uploade et billede jeg ikke har rettighed til?
Nej det må du selvfølgelig ikke. Du skal til hver en tid have rettigheder til de billeder du uploader på siden. Misbrug af andres billeder fører til omgående udelukkelse.
Hvilken størrelse har mine uploadede billeder
Standard maximum størrelsen er 1280 px
Hvor mange albums kan jeg oprette?
Det afhænger af medlemskabet – se under indstillinger i din profilbog.
Kan jeg lave kodeadgang på et billedealbum?
Ja det kan du hvis du har premium medlemskab.
Kan jeg fravælge billedekommentarer?
Ja det kan du godt. På hvert billede kan du markere at du ikke ønsker billedekommentarer

Voksenindhold

Kan jeg markere voksenindhold (billeder hvor model(lerne) er mere eller mindre afklædt)
Ja det kan du og det skal du af hensyn til de medlemmer der er under 18 år. Desuden er der også andre medlemmer, der ikke har interesse i den genre.
Kan jeg markere at jeg ikke ønsker at se voksenindhold?
Ja det kan du under dine kontoindstillinger – du finder dem under værktøjsikonet i din profilbog. Profiler under 18 år, vil automatisk ikke have adgang til at se voksenbilleder.

Venner

Hvordan tilføjer jeg venner?
På vedkommende profil, under profilbilledet, finder du listen ”Handlinger”. Her kan du tilføje venner
Kan jeg slette en ven
Ja det kan du. På din venneliste kan du se dine venner og under hver ven finder du en sletknap.

Favoritter

Hvordan tilføjer jeg en favorit?
På vedkommende profil, under profilbilledet, finder du listen ”Handlinger”. Her kan du tilføje favoritter.

Jobs

Hvordan opretter man et job?
I din profilbog, under ikonet af en fotograf der filmer
Er der begrænsninger på antallet af jobopslag?
Det afhænger helt af dit medlemskab. Du kan sammenligne medlemsskaber via indstillinger i din profilbog.

Søgninger

Kan jeg søge efter andre profiler?
Ja det kan du. I topmenuen under søg, finder du både en simpel og en avanceret søgning. Den avancerede søgning er forbeholdt Premium medlemskab.
Kan man gemme søgninger
Ja det kan du hvis du har premium medlemskab

Blokering

Kan man blokere andre medlemmer?
Hvis du har Premium medlemskab – så kan du.
Emailunderretninger
I hvilke tilfælde får man en email underretning?
Det vælger du selv. Du finder indstillingerne under værktøjsikonet i din profilbog.

Events

Kan jeg oprette mit eget event?
Ja det kan du hvis du har et Premium medlemskab
Kan jeg se andres events?
Ja du kan se det under den enkelte profil og samlede event under hovedmenuen ”Events”

Konkurrencer

Kan jeg deltage i konkurrencer?
Ja – det kan alle

Paypal

Er det sikkert at anvende paypal som betaling?
Paypal bruger den seneste teknologi imod bedrageri, så du er 100 % beskyttet mod uautoriserede betalinger. Paypal videregiver aldrig dine følsomme betalingsoplysninger, som f.eks. kortnummer eller bankkontonummer, når du sender betalinger via PayPal. Dette betyder, at du ikke behøver at bekymre dig, når du sender betalinger til personer, som du ikke kender. Når du betaler med dit kreditkort til PayPal vil modelportalen ikke få adgang til dine kreditkortoplysninger. Dine oplysninger bliver hos PayPal. Når du betaler via PayPal, gælder de samme regler som ved betaling med betalingskort. Du kan bruge Visa, MasterCard, Discover eller American Express til at foretage PayPal-betalinger. Uanset hvordan du vælger at betale, så sender Paypal en kvittering, hver gang en betaling foretages fra din konto, så du kan holde styr på dine transaktioner. Paypal giver dig besked, hvis de opdager usædvanlige aktiviteter på din konto. Medlemsskaber
Hvilke typer medlemskaber er der?
Der findes Freemium, der er et gratis medlemskab og Premium, der er et betalt medlemskab
Kan man selv vælge om man ønsker Freemium eller Premium medlemskab?
Ja det kan man – medmindre man er agent, manager eller talentspejder – så skal man oprette et premium medlemskab.
HVAD BETYDER TFCD
Udtrykkene TFCD, TFDVD & TFD bruges ofte i model og fotograf sammenhæng. TFCD og TFDVD dækker over "Time for CD/DVD", og TFD dækker over "Time for Download". Eller "Time/Trade for Portfolio/Photos"  Det betyder frit oversat "Tid for Billeder". Tanken med TFCD/TFDVD/TFD er, at der ikke er nogle økonomiske forudsætninger. Meningen er, at begge parter er med for at lære noget nyt og få nogle gode billeder ud af det. Modsætningen er, at der betales for en professionel fotograf eller model, og så er det ikke TFP. Det skal ikke koste noget for nogen. Begge stiller op med sine forudsætninger og lærer af hinanden.
Hvem får mest ud af TFP?
Ideen med TFP er, at både model og fotograf får nye ideer og kundskaber samt billeder med hjem. For at få det bedste udbytte er det en god ide, at man mødes til flere fotosessioner. Første gang kan man evt. lave til en prøvefotografering for at se, hvordan man arbejder sammen. Mail gerne sammen og byt ideer inden fotosessionen, så vi i fællesskab kan få ideer på billeder, som passer temaet. Modellen kan tænke over hvilket tøj og sminke, der skal bruges. Forventninger Forventningerne skal også gerne passe sammen. Man kan ikke tage alle de billeder, man gerne vil på en fotosession. Samtidig skal både model og fotograf have forståelse for, at den anden ikke gør det for pengenes skyld, og man gør det, fordi det er interessant. At blive fotograferet betyder ikke, at fotografen har forbindelser til modelbranchen. Det er faktisk de færreste fotografer, der har det. Det normale er, at man anvender fotografer, der fotograferer TFP for at øve sig, og for at få opbygget en portofolio af gode billeder, som man så kan promovere sig videre på. Vigtigt Tænk også på, at du ikke bare skal tage alene ud til en fotograf, som du ikke kender i forvejen. Så vil det være en god ide at tage en ven / veninde med. Hvis fotografen ikke respekterer dette, er vedkommende ikke seriøs.
HVAD BETYDER TFP
Udtrykkene TFP og TFCD bruges ofte i model og fotograf sammenhæng.
TFP dækker over "Time for Print", mens TFCD dækker over "Time for CD", eller "Time/Trade for Portfolio/Photos" Det betyder frit oversat "Tid for Billeder". 
Tanken med TFP er, at der ikke er nogle økonomiske forudsætninger. Meningen er, at begge parter er med til at lære noget nyt og få nogle gode billeder ud af det. Modsætningen er, at der betales for en professionel fotograf eller model, og så er det ikke TFP. Det skal ikke koste noget for nogen. Begge stiller op med sine forudsætninger og lærer af hinanden.
Hvem får mest ud af TFP?
Ideen med TFP er, at både model og fotograf får nye ideer og kundskaber samt billeder med hjem. For at få det bedste udbytte er det en god ide, at man mødes til flere fotosessioner. Første gang kan man evt. lave til en prøvefotografering for at se, hvordan man arbejder sammen. Mail gerne sammen og byt ideer inden fotosessionen, så vi i fællesskab kan få ideer på billeder, som passer til temaet. Modellen kan tænke over hvilket tøj og sminke, der skal bruges. Forventninger Forventningerne skal også gerne passe sammen. Man kan ikke tage alle de billeder, man gerne vil på en fotosession. Samtidig skal både model og fotograf have forståelse for, at den anden ikke gør det for pengenes skyld, og at man gør det, fordi det er interessant. At blive fotograferet betyder ikke, at fotografen har forbindelser til modelbranchen. Det er faktisk de færreste fotografer, der har det. Det normale er, at man anvender fotografer, der fotograferer TFP for at øve sig, og for at få opbygget en portofolio af gode billeder, som man så kan promovere sig videre på. Vigtigt Tænk også på, at du ikke bare skal tage alene ud til en fotograf, som du ikke kender i forvejen. Så vil det være en god ide at tage en ven / veninde med. Hvis fotografen ikke respekterer dette, er vedkommende ikke seriøs.
OPGAVEBEGREBERNE
Adult nude = modellen er helt afklædt, og kønsdele kan tydeligt ses på billedet. Denne genre er IKKE tilladt på Modelportalen. 

Artistic nude = der arbejdes meget med form, lys og skygge, hvor æstetikken er i højsædet. Modellen er helt nøgen (eller modellen fremstår helt nøgen, selvom optagelsen kan være gennemført med trusser) men med skjulte kønsdele (skygge eller fra siden), og redigeret på en smagfuld måde. 

Nude = helt nøgen og uden at skjule noget men ikke vulgært. Der lægges altså ikke overdreven fokus på kønsdele. Godt eksempel er det gamle Side 9 og Se & Hør Pigen. Erotic = Modellen kan være påklædt her, da det mere handler om det, som billedet/modellen skal udstråle. Men ofte forstås erotiske billeder som værende nøgenbilleder. Glamour = Stilfulde billeder, som kan være påklædt og mindre påklædt. Stilen er lig det man finder i M! og det nye side 9. Lingeri = Modellen er i undertøj Swimwear = Modellen er i badetøj/bikini Fashion = Modellen er påklædt, dette kan dog være alt lige fra en gammel sæk til det nyeste, som ligger på hylderne i butikkerne. Oftest er det dog modellens eget tøj. Mode = Det samme som fashion, dog med den forskel at modellen er iklædt det sidste nye, som er i butikkerne. Portræt = gengivelse af en person som personen er (ofte bare ansigtsbilleder) Beauty = modellen bliver sminket i større eller mindre grad, hvor fokus er på ansigtet, dvs. hår og makeup.
HVAD BETYDER MUA
MUA: Makeup Artist, en person der sminker modellen, enten i normal "gå i byen" stil, i fashion eller highfashion stil, eller til glamour.
Dækker også over bodypaint, negle, kunstige tatoveringer m.m. Stylist: Person der sætter modellens hår og afpasser beklædning til opgaven.