Blog
TFP

  • Skrevet af Longhorn
  • Skrevet den 13/12/2016
Jeg er frisk på at lave TFP billeder, så du er velkommen til at kontakte mig.
Mit studie er stadig under opbygning men jeg kan sagtens tage fine profilbilleder i det allerede. (Se album)
Er vejret fint kan vi også finde en udendøres location.

Måske er det dig?!

Da jeg arbejder på et lille projekt her til bloggen, så søger jeg, et par modeller - både kvinder og mænd - som vil medvirke i et lille interview. Jeg vil gerne have henvendelser fra både erfarne og uerfarne modeller.

Så hvis du sidder som model og er blevet nysgerrig eller gerne vil hjælpe, så send mig endelig en mail på: andersheide@live.dk

God dag! :-)

Lang dag gjort god

  • Skrevet af MissOlsen
  • Skrevet den 08/06/2015
Det har været en super lang dag i dag, men endelig var der tid til et par episoder af Orange Is The New Black, aftensmad, hygge med familien og afslapning.
Og for lige at gøre dagen bedre, fik jeg en besked fra en fotograf om et evt. model job! Det er ikke så tit man får det i en højde af 155! Så jeg er super tilfreds!

Kiggede lige igennem nogle billeder på WeHeartIt, og fandt dette smukke billede en pige har tegnet af en model med noget super skønt makeup!

Also, jeg har set en masse makeup videoer her til middag, hvilket altid gør mig i godt humør!

Look good, feel good!

XOXO

Seneste nyt: Konkurrencer, blogs mv.

Kære alle,
Som nogle af jer helt sikkert ved, så anvendes en blog til at berette om forskellige emner i en eller anden kontekst.

Alt for mange anvender desværre bloggen til at lave jobopslag - men jobs skal naturligvis oprettes i jobsektionen. Jeg er ikke i tvivl om, at de der alligevel gør det - er fordi de ikke ved bedre og bestemt ikke af ond vilje Happy

Vi har gang i en ny konkurrence hvor du kan vinde en lækker portfoliobog fra fotosjov.dk - og det vil være superfedt hvis flere af jer har lyst til at deltage.
Er du i tvivl om hvordan - så skriv til mig - så skal jeg nok hjælpe dig....

Der kommer flere og flere nye medlemmer og skulle nogen være i tvivl om noget - så skriv endelig.

Håber du nyder det fantastiske forårsvejr (snart sommer)

Alt det bedste fra Karen

Hvad er TFP?

Når man gerne vil begynde som model, så er begrebet TFP et rigtig godt begreb at kende. TFP (time for photo), er en mulighed for, at både modeller og fotografer kan udvikle sig. Det er altså en photosession, som ingen af partenerne betaler noget for, men hvor mulighederne for udvikling er rigtig gode. Når man starter som model, så skal man gøre op mig sig selv, hvilken genre man vil arbejde indenfor, og derefter skabe tanker og ideer, så man kan gå i dialog med en fotograf om et photoshoot. Mange fotografer ser gerne, at modeller selv kan tage initiativ og komme med ideer til stil og location. Man skal vide, hvor ens grænser de går – men samtidig, så skal man være klar til, at udfordre sig selv.

Hvis man vil noget inde for denne branche, så kan man som model sjældent tillade sig at sige fra overfor alle de opgaver, som umiddelbart ikke har nogen interesse eller som er uden for ens comfort zone. Man skal huske på, at i ligesom hvilket som helst andet arbejde, så er der nogle forventninger og der er en kunde, som skal stilles tilfreds. Et rigtig godt eksempel er en tur jeg havde til Grindsted. Jeg blev stillet den opgave, at jeg skulle skyde nogle billeder, hvor jeg poserede sammen med en slange. Jeg gik ind til opga-ven med en skepsis og frygt, men samtidig med en masse gå på mod. Jeg overvandt min skræk, og gjorde kunden tilfreds med mit resultat, da ideen med photoshootet var, at jeg skulle posere med en slange.

Men hvordan kommer man overhovedet i gang? I dagens Danmark er der heldigvis en masse gode mulig-heder, for at komme i gang som model. Der grupper på facebook, hvor man kan søge efter fotografer, som gerne vil lave et photoshoot med en. En anden rigtig mulighed, er at benytte model portalen. Her er der gode muligheder for at networke og få lavet aftaler.
På denne måde får man ligesom afprøvet faget, og så kan man altid søge efter flere og bedre fotografer, jo bedre man selv bliver som model.

Så hvis man går ind i en opgave med et åbent sind og en masse gå på mod, så kan man sagtens få stablet et photoshoot på benene med en fotograf, hvor målet er udvikling – altså TFP.

- Anders Heide.

photoshoot

Jeg var på photoshoot i københavn og her nogle af de billedere jeg af mine modeller

Brug fantasien

Vi er på vej ind i en lysere og varmere tid på året. Vejret giver i den kommende tid mulighed for photoshoots på location med mange forskellige temaer. Det er rigtig fint, hvis man kan vise alsidighed i sit portfolio – og ved at have photoshoots på location har man en god mulighed for at få taget billeder med forskellige temaer og udtryk.

Det gælder bare om at bruge fantasien. Der er jo de ”klassiske” steder, som skove, strande, parker, steder med graffiti osv. Men hvis man har nogle gode ideer og et godt samarbejde mellem fotograf og model, så synes jeg det er fedt at se billeder, som man ikke har set helt så meget af.

Er der nogen af jer, som har nogle specielle steder, som I foretrækker at bruge som location? Personligt synes jeg, at det fedeste sted jeg har skudt billeder er på Odense gågade. Stemningen var ret speciel og det gav billederne noget kant at der var andre mennesker med i baggrunden.

Jeg håber at folk vil bruge foråret og sommeren på at få taget nogle rigtig fine udendørsbilleder, som jeg vil glæde mig meget til at se rundt omkring på de sociale medier.

- Anders Heide

En hjælpende hånd

Hvis man står og godt kunne tænke sig at komme igang som model, og derfor prøver igennem fx modelportalen at skaffe sig TFP-shoots, så er der nogle overvejelser, som er rigtig gode at gøre sig - og her kommer en lille hjælpende hånd.

Fortæl lidt om dig selv. Hvor gammel du er, hvor du bor og hvor meget erfaring du har.

Gør op med dig selv, hvilke stilarter du gerne vil arbejde med - og hvor din går grænse. Specielt som model, er det meget vigtigt at man har sig selv med, men samtidig, så skal man være åben og imødekommende overfor nye ideer.

Forbered dig inden et photoshoot. Det er altid en god idé, at man har en tanke om photoshootet inden man går igang, og derefter øver sine poseringer foran spejlet.

Når man så har haft et photoshoot eller to, så er det også en rigtig god idé selv at komme med ideer til fotografen - selvstændige modeller er altid en god ting. Kom med forslag til til outfit, makeup, location og lignende.

Er der nogen af jer, som har andre gode ideer? - eventuelt nogle fotografer, som har andre ting de godt kan lide, at modellen har gjort sig af tanker?

- Anders.